top of page
Search

Objavte čerešňové víno z Château Krupina na našom menu

Updated: Oct 5, 2023

Château Krupina, situované v srdci Slovenska, je známe svojou tradíciou a kvalitou vín, ktoré vyrába. Ich čerešňové víno je vyrobené z čerstvých čerešní zberaných priamo z okolia vinárstva. Toto víno je jemné a elegantné s výraznou čerešňovou chuťou. Aj keď sezóna čerešní už nie je, objavovať krásu a výnimočnosť tohto ovocia, ktoré je známe svojimi výživovými hodnotami, môžete aj počas týchto mesiacov.

Pôvod čerešní siaha až do obdobia Rimanov, ktorí ich pestovali na rozsiahlych územiach Európy a Ázie. Dnes poznáme asi 500 rôznych čerešňových odrôd, čo je dôkazom bohatej genetické diverzity tohto ovocia.

Čerešne sú známe svojím bohatým obsahom vitamínov a minerálov, medzi ktoré patria vitamíny A, B, C a E, ako aj horčík, draslík, vápnik, fosfor, sodík, meď, mangán, zinok a železo. Tieto prvky sú esenciálne pre zdravý organizmus a jeho správnu funkciu. Antokyán a kvercetín, ktoré sú hlavnými antioxidantmi v čerešniach, pomáhajú v boji proti voľným radikálom a podporujú celkové zdravie.

Nutričné hodnoty čerešní sú tiež pôsobivé. Jedna šálka čerstvých čerešní obsahuje 1.46g bielkovín, 87 kalórií a 2.9g vlákniny, čo z nich robí výživnú a zdravú voľbu pre každého.

Čerešňové víno od Château Krupina je ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú niečo nezvyčajné a chcú ochutnať kúsok tradičie spojenej s moderným vinárstvom. Je to víno, ktoré dokonale doplní mnohé pokrmy a stane sa nezabudnuteľnou súčasťou vašich spoločných chvíľ.

Toto čerešňové víno je dostupné v obmedzenom množstve, preto neváhajte a urobte si rezerváciu stola online, z pohodlia domova. Tešíme sa na Vás.


28 views

Recent Posts

See All
bottom of page